BPW Follo får besøk av BPW Tallinn, Estland!

av / Kommentarer er skrudd av for BPW Follo får besøk av BPW Tallinn, Estland! / 195 visninger / 18. mai 2015

BPW Follo har hatt et nært og spesielt forhold til vår søsterorganisasjon i Tallinn, Estland, siden de både er våre «jordmødre» og «gudmødre» inn i BPW.

Fra 10. – 14. juni kommer det en delegasjon på besøk til oss, for å forsterke og bygge relasjoner mellom våre to klubber. Disse kvinnene er med på et utviklingsprogram som har til formål å styrke kvinners muligheter til å redusere gapet mellom kvinner og menns deltakelse i innflytelsesrike posisjoner i næringsliv og samfunn.

Estlenderne har alltid følt seg beslektet med Norge og har alltid sett til Norge for inspirasjon og læring. Vi som ble kjent med BPW Estland da vi var på besøk der første gangen, vet at vi også har mye å lære av dem.

Derfor håper vi at våre medlemmer kjenner sin besøkelsestid og deltar så mye som mulig i programmet vi har planlagt under deres besøk.

Den 10. juni arrangerer vi en workshop i våre lokaler i Kolben. Noen av våre spennende medlemmer innleder med å fortelle om sine bedrifter og deres utvikling. Vi har også bedt om at våre gjester fra Estland gjør det samme. Deretter følger en workshop hvor vi setter sammen grupper fra Estland og Norge for å diskutere og utveksle læring og erfaring.

Klikk her for å melde deg på foredrag og workshop 10. juni

Her er programmet for workshop onsdag 10. juni:
Screenshot 2015-02-16 13.14.56Start kl 10.00 med mingling og kaffe.
Kl. 11. Tetøsene presenterer sitt prosjekt fra idé til vellykket forretning.
Kl. 12.00 – 13.00: Lunsj
Kl. 13.00 – 15.00: Anna presenterer sine bedrifter.
                                2 Estiske deltakere presenterer en bedrift eller en utfordring.
15.00 – 15. 20: Kaffepause
15.20 – ca. 17.00: Workshop. Deltakerne deles inn i grupper med både estiske og norske deltakere i hver gruppe.
Overbygningen for workshop’en er: Utveksle erfaringer og praksis fra Norge og Estland på forskjellige områder:
–  Markedsføring
–  Oppstart av egen bedrift for lett eller for vanskelig?
–  Nedkomstpermisjon – fordeler og ulemper ved lange permisjoner.
–  Virker kvotering av kvinner inn i styrene etter intensjonen i Norge?
–   Hvordan er situasjonen i Estland?
–   Evt. andre temaer som måtte kjennes relevante.
Ca kl 17.00: Oppsummering.
Ca kl 18.00: Avslutning

The-Bright-Sun-Blue-Sky-CloudsVi avslutter den dagen med en hyggelig middag på Gamle Tårnhuset Restaurant, som har gitt oss en meget hyggelig pris på en 3-retters middag! (Bildet på toppen er fra besøket i fjor.)

Ellers står det tur til Stortinget, guidet tur i Drøbak med et interessant bedriftsbesøk, tur til Fredrikstad for å møte Gründergirls og Kvinnovasjon Follo og Østfold, på programmet. Dersom du ønsker å være med på noen av de andre «utfluktene», gi beskjed til Sølvi: solvi@personal-touch.no

Vi håper dere ser mulighetene og ønsker å være med. Her er det muligheter til å møte spennende kvinner og etablere nye relasjoner!

  • Har du andre spørsmål eller ønsker du mer informasjon, kontakt Sølvi May Lie, 90 84 17 29 eller på e-post: solvi@personal-touch.no.